Babylycka

Så kallas det. Det jag ständigt påminns om på Facebook och bland personer jag känner. Runda magar under söta tunikor, leenden och lyckönskningar och något slags oförklarligt lugn som omger personen som en aura. Sedan när lilla bebisen väl är ute uppstår ett fyverkeri av hjärtliga gratulationer och euforin är så stark att den går att ta på. Allt som komma skall, det där jobbiga som följer ett småbarn, existerar inte i tanken. Man är så glad över att vara här och nu i lyckan som aldrig tycks ta slut.

Så verkar det. Och det enda jag tänker när jag liksom utifrån får ta del av allt detta är; Jag längtar! Jag drömde inatt att jag var gravid, det var kanske tionde, femtionde eller hundrade gången (jag har tappat räkningen) som jag drömde detta. Dessa drömmar är alltid så njutningsfulla och när jag vaknar upp fylld jag av en saknad efter den där kulan jag under natten gått och burit på i mina drömmar. Jag är absolut inte redo för barn än och det kommer inte att bli några bebisar förrän om ett antal år men tanken på att det där (förhoppningsvis) väntar någonstans i framtiden gör mig så oerhört glad. Jag kan uppriktigt säga att jag ser fram emot det, kanske mer än något annat just nu. Det är en fantastisk känsla att inte ha bråttom men att ändå längta, att njuta av det som är nu samtidigt som tanken på det där fantatiska som väntar ständigt närvarar.

Än så länge får jag nöja mig med att gråta till alla förlossningsprogram jag råkar zappa förbi på tvn och glädjas åt alla i min omgivning som upplever sin kanske starkaste lycka just nu! Grattis till er!

Om vad jag älskar just nu...

1. Jag älskar mitt jobb!
2. Jag älskar att jag ska dansa loss hela helgen till Kapten Röd och Ulrik Munther (?) i Oskarshamn.
3. Jag älskar att Frida och jag fick VG på vår c-uppsats!
4. Jag älskar att jag åker hem till västkusten nästa vecka!
5. Jag älskar mina bruna händer med fräknar på knogarna!
6. Jag älskar just den här stunden.

Borgholm by night

RSS 2.0