Om hur jag bajsar på Blondinbellas arbetsmoral

Den här dagen har varit helt förstörd på grund av Blondinbella, ja det är sant! Tjejen som vet allt, kan allt och planerar för att köpa den ena favoritlyxbilen efter den andra utan att ens tagit körkort med argumentet att hon "inte har tid". Men tid för kryssning och relaxbad varje morgon har hon minsann. Ja, jag blir så förbannat provocerad av den där människan, vilket naturligtvis är att gå rakt i fällan. Hon vet om sin extrema livsföring, sina kontroversiella åsikter och allt är ju bara en del av kommersen. Hon tjänar pengar på att jag förargas och sitter i en halvtimme och komponerar arga hatkommentarer i hennes blogg. Jag är så jävla lurad och det vet jag om, MEN JAG KAN INTE LÅTA BLI.

Det har varit lugnt ett tag men i morse tog det hus i helvete när jag läste hennes debattinlägg om pension vi 75. Först och främst så framställde hon förslaget som ett tvång snarare än en möjlighet och lekte fröken duktig som vill vara Sveriges mest framgångsrika entreprenör och bloggare tills hon trillar ner i graven med en härlig mörk choklad och karriärsmagasin i händerna. Hon uppmanar alla att sträva efter ett arbete som de inte varje dag går till med olust och tvång utan ett arbete man kan glädjas åt tills den dag man inte orkar mer. OCH då ska man glatt skutta in med rulatorn och reumatismen i högsta hugg på högskolan och göra ny karriär tillsammans med alla arbetshungriga ungdomar. Vem blir vald först av Cecilia 71 och fröken pinfärsk 22?

Jag har snart pluggat i tre år på min socionomutbildning för att kunna jobba med något jag verkligen vill. Ett av mina drömyrken, jag VILL arbeta med detta och jag kommer INTE HATA mitt jobb. Blondinbella nöjd? Nähä? Jaja, det är en DRÖM också, och jag är LYCKLIG. Men jag vill ändå inte arbeta hela livet. Jag är också en medborgare i det här förbannade samhället och min åsikt räknas också. Jag får inte min debattartikel publicerad på SVT för jag är ingen kändis men jag är FAN lika mycket värd som Blondinbella. Och min inställning till arbete är att det är ett sätt för mig att överleva och dra mitt strå till stacken. Det är INTE det viktigaste i mitt liv och jag vill inte jobba tills jag är 75! Jag vill inte gå raka vägen från kontorsstolen till äldreboendet och sitta där och tänka på min man som dog när jag var på jobbet och på barnen som uppfostrade barnbarnen när jag var på jobbet. Det är min åsikt och ingen som kallar sig själv egoboostare ska få ge mig dåligt samvete över att jag inte bidrar till samhället om jag slutar när jag själv har lust.

Mamma och pappa, sluta jobba när ni vill! Er andra ungdom börjar snart!

Kommentarer
Postat av: Katten

Haha jag blev så arg att jag nästan började gråta när jag läste det i hennes blogg idag! Var till och med TVUNGEN att skriva en kommentar till henne. Blir arg när ja tänker på det och trycker.jättehårt.på.tangenterna!

2012-02-09 @ 19:36:49
Postat av: Emil

Det kommer bli helt omöjligt att se skillnad på de som sitter på ålderdomshem och personalen!

2012-02-09 @ 19:38:04
URL: http://hajom.blogg.se/
Postat av: Towe

Bra skrivet av dig, och på det hittade jag även till din blogg. Jättekul! Önskar dig en fin helg! towe.

2012-02-09 @ 19:50:05
URL: http://towe-anders.blogspot.com/
Postat av: Lina

Sant! Hon har helt orimliga åsikter om saker som hon ens inte upplevt själv, p.ga ålder, erfarenhet och livsstil!

2012-02-09 @ 20:00:28
URL: http://thelizy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0