Globenminnen

Jag ligger i sängen och lyssnar på Dylan på min iPhone. Har inte gått upp än, bara ätit frukost och sen gick jag och la mig igen. Jag såg filmen The Hurricane för ett par dagar sen när jag zappade en runda förbi tv1000. Egentligen skäms jag över att jag inte sett den tidigare men bättre sent än aldrig. Hur som helst blev jag (såklart) väldigt berörd av filmen och för en stund sen fick jag lust att lyssna på Dylans låt Hurricane. Och det funkar ju så med Bob Dylan att har man väl börjat så tar det i regel en stund längre än man tänkt sig, för han har ju så otroligt många bra låtar som man bara MÅSTE lyssna igenom när man väl börjat. Dylan är ett mood, helt enkelt. Man slipper inte undan.

Jag började naturligtvis tänka på konserten vi var på i Globen i höstas. Det var en märklig upplevelse. Jag är nog ganska fånig men känslan av att vara i samma lokal som en sådan legend var, låt mig säga, magisk! Sen att han valt att ge konserter 20år längre än han borde är ju en annan sak. Det var inte mycket till sång att tala om utan texten snarare kraxades fram tills man efter mycket ansträngning kunde urskilja vilken låt det var vi lyssnade på. Bandet gjorde ju emellertid ett superbt jobb och när gamle Bob slutade kraxa och istället stoppade munspelet i munnen var det inte mycket mer att efterfråga av livet. Jag vill understryka att jag inte hade förväntat mig ett framträdande av Woodstock-karaktär med en pigg och fräsch Dylan utan jag förstod att detta är var man får 2011. Förbandet med Mark Knopfler i spetsen var dock en riktigt positiv överraskning. Plötsligt fann jag mig förenad med alla 50+ herrar i Globen och trots att ingen av de två Dire Straitslåtar jag hört spelades så blev jag genuint underhållen.

Jag ska försöka gå på fler konserter i år. Bruce Springsteen och Coldplay hade ju varit fint som snus men sådana biljetter kan man ju se i stjärnorna efter. Ska se mig om efter lite mer blygsamt annonserade spelningar, de kan ju vara bra de också :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0