Älskade tös

Det här är familjens senaste tillskott, Ellen, iklädd klänningen hon fick av Calle och mig i julklapp. HUR kan det vara lagligt att vara så sjukt jävla söt?


Too cool for school?

Efter en vecka som kantats av gammal hederlig pluggsvett&prestationsångestkänsla slog det mig att jag kanske skulle visa lite hur min studiemiljö ser ut. Tänkte göra det förra vintern när vi läste Socialrätt II och tog några bilder som jag kan ta tillfället i akt och visa nu:


Vanligaste föreläsningssalen


Världens bästa crew!


Studentbiblioteket


Min för det mesta givne pluggkompis (glad och nyfiken student)Grym inställning idag!

Musikhjälpen är igång igen, det är typ världens bästa program när man sitter och pluggar. Man tröttnar aldrig! När jag var 17 och hade stått i publikhavet på Peace and Love när Timbuktu spelade förälskade jag mig i denna korta skåning och nu känns det som att det har blossat upp igen. Så går det, Jason, när man syns på tv dagarna i ända.
Nåväl, har varit hemma och pluggat i två dagar nu men ska tillbaka till praktiken imorgon och intervjua röven av mina kollegor angående BBIC. Nästa vecka väntar mitt stora simtest när jag har tre egna möten, två referentsamtal och två utredningar att kötta. Jag ska jobba häcken av mig och sen åka hem och fira en välförtjänt jul! Hade jag varit anställd hade jag krävt löneförhöjning efter dessa tio veckor av asskicking på hundra olika plan. Ni som hoppat fallskärm kan ta er i röven, prova att gå igenom en socionomutbildning så kan vi prata upplevelser sen. Hjälp vad cynisk jag blivit, redan haha.
Nåväl 2, det ser ut att bli en fin dag så om inspirationen tar sovmorgon kommer jag nog städa lägenheten. Tänkte fotografera vårt lilla kärleksnäste och publicera här så alla kan se vilket underbart hem Calle och jag har, kanske sker lagom till vi flyttar ut igen ca 2013 eler nåt...
Må så gott!Om varför jag sällan statusuppdaterar

När jag träffade Calle fick jag lära mig att han är en väldigt flexibel och ödmjuk man som inte stoltserar med massa vackra och svulstiga principer. Förutom när det gäller Facebook. Nr. 1 på Calles principer-på-facebook-lista är att han aldrig skickar vänförfrågningar, om vänskap ska uppstå så är det motparten som får ge inviten. Nr 2. är att Calle aldrig statusuppdaterar. En enstaka gång har det skett att man kunnat läsa skrivna rader från Calle i nyhetsfältet över uppdateringar och då handlade det om ett tack för de gratulationer han fått på sin födelsedag. Denna knappa textrad tror jag enbart kom till på grund av att rädslan för att verka otacksam överglänste den så starka principen att vara totalt anonym i statusfältet.

Man blir som man umgås.


Jag statusuppdaterar väldigt sällan på Facebook och när jag väl gör det sitter jag en lång stund och funderar kring ordval och rätt formulering för att så kort, koncist och slagkraftigt som möjligt underätta omgivningen om vad som händer. Vi har väl alla en eller flera Facebook-kontakter vi antingen redan blockerat eller längtar efter att blockera eftersom de redan innan lunch täcker halva nyhetsfältet med sina fjorton statusupdateringar som innehåller väldigt mycket av ingenting. Ofta är de formulerade typ: "åh, vilken dag!! :) sitter och gör ditten just nu och sen ska jag göra datten!! :)"-ish. Om jag följde den mallen skulle jag också kunna statusuppdatera ca 97% oftare än jag för närvarande gör, dock har jag precis klurat ut varför jag väljer att inte följa mallen. Jag vet sällan vad jag kommer göra härnäst, jag skulle inte våga skriva vad jag gör nu och vad jag ska göra sen med rädsla för att planerna ska ändras och det där jag skrivit inte alls ska bli av. Tänk om någon dagen efter frågar "hur gick det med det där du skulle göra", då skulle jag antingen få ljuga eller förklara att mina planer ändrades. Detta skulle tendera att bli mer regel än undantag eftersom jag oftast bryter mot det jag bestämt att jag ska göra och istället gör något helt annat.


Nog om det.

RSS 2.0