Ingen ny början, så är det bara i filmer...

image187

-Jag hade nog velat stanna kvar på Hundfjället ett par veckor till!
För jag fick inte nog av snowboardåkning, engelskasamtal, isfläckar, morgonte, underställ och frågesport. Blåmärkena på mina knän kommer blekna inom kort och jag kommer glömma av hur det var man svängde, men jag hade en sjuhelvetes vecka trots mitt hoppande humör som försatte den goda stämningen i gungning varannan kväll. När min älskade vän Ida släkte lampan tog jag mig en funderare på uttrycket "Every man is an island" men somnade innan jag insåg något felaktigt. Jag var helt till freds med att återvända till Björketorp tills bilen rullade över gränsen till Marks kommun.
-Fan, jag hade nog velat stanna kvar på Hundfjället ett par veckor till!
Imorgon är det dags för nyårsfirande och mina löften ligger redan på tungspetsen färdiga att kastas ut i verkligheten. Nästa år är mitt år!

Inte så kryddigt, tjejer!

I år har Spice Girls återförenats, någon som missat det? Ingen vidare bra idé enligt mig.
Jag ska inte sticka under stolen med att även jag var ett av deras fans redan innan jag visste vad de sjöng om eller varför jag tyckte skiten var bra. Det bara var så - Spice Girls och Robyn för hela slanten. En del minnen kom tillbaka efter att ha sett dokumentären Spice Girls official reunion på tv4 i torsdags, de pratade om hur unga de var när allt drog igång, hur fort allt gick och hur roligt de hade. Och visst var de kalasbra på 90-talet!
Men jag ställer mig frågan; Varför måste man förstöra allt? En sådan karriär som de tjejerna fick kan man leva länge på och pengar verkar det ju inte vara någon brist på heller. Okej, jag kan förstå att man saknar det och gärna vill samlas igen för att göra comeback men snälla, gör då något seriöst som lever upp till er forna stjärnstatus. Det här är en av de nya låtarna och jag måste säga att jag har väldigt svårt att ta Spice Girls på allvar då den här låten är sämre än sämst och budskapet är en kliché som att "vänskap aldrig tar slut" Jo! det gör den faktiskt.
Sist men inte minst så tycker jag att om man promt måste återförenas så vore det kanske på sin plats att visa lite "girlpower" som ändå är deras budord, men vad gör de? Kolla på videon och räkna antalet centimetrar tyg de har på sina kroppar så har vi svaret på hur mycket girlpower det egentligen finns i världens, under 90-talet, största tjejband. De där tanterna är ju för fan över 30 och har barn allihop, hur moget är det då att åma sig i underkläder? Kalasbyxor och platåskor är kanske inte det snyggaste man kan ha på sig men det funkade då och hade funkat för att få min respekt än idag istället för en lackbaddräkt. Nej, jag hade nog kunnat vara utan den här reunionen, Spice Girls borde gjort som Abba - Slutat när de var på topp och låtit oss minnas dem som de en gång var.

Förlåt så hemskt mycket men detta kunde jag inte hålla inne med.
God Jul och Gott Nytt År!

count me out!

Jo, jag hade bestämt mig för att hata den här dagen från den sekunden jag slog upp mina sömndränkta ögon imorse. Men fan vad det vände!
Det här blir jag så himla överlycklig av, lyssna på det och njut!

Nu är det jullov och härmed följer jag upp min tradition att vända på dygnet och vandra runt i pyjamas hela dagarna, godnatt!

(Man måste vara proffs om man köper sin gitarr på postorder!)

Oh shit!

Hej, jag har endast två låtar på den här datorn som jag kan njuta av nu när min bror äntligen fixat ljudet. Dessa två är Måns Zelmerlöw med Brother oh brother och Jeff Buckley med Halelujah. Måns-låten är halvt om halvt skitdålig men jag gillar honom bara för att det är han, Buckley-låten däremot har jag råkat sälja mig själv till (vad håller på att hända med mig). Får varva med lite Eagles of Death Metal på Youtube för att ha lite roligt också.
Det mest relevanta jag vill delge er är att jag springer ut på jullov på onsdag och att det känns wonderful med tanke på att alla inlämningar och arbeten är så gott som färdiga.
Och idag om exakt en vecka befinner jag mig brevid Ida i en bil på väg till Sälen, DET känns inte heller helt fel! Jag kommer fira nyår i rullstol men det kommer helt klart vara värt det.

Catarina är hemma och jag måste leka entertainer nu, tjao!

Brukar inte göra såhär...

image174
"Catta, du är den bästa storasyster jag har!"
"Men du har ju bara en?!"
"?"

Jag fattade ju aldrig vad du menade men bäst är du faktiskt fortfarande (trots din spetsiga näsa).

Planera bikten redan nu!

Bekännelsens tid är inne och alla ska ta ut skilsmässa med sina gamla liv för att vara rentvådda när det nya året står för dörren. Som om det vore rea på förlåtelser i just den här tiden. Nej, jag har inget att erkänna mer än tacksamhet och en och annan spottloska åt er som betett er illa. Jag tänker inte klappa mig själv på axeln och tycka att jag gjort bra ifrån mig för det har jag verkligen inte på vissa plan, jag borde ha vetat bättre i många fall. Jag antar att årsskiften sker med så långa mellanrum att det passar fint med en liten reinkarnation sådär på nyårsaftonen när allt känns sådär glammigt med champangeånga som stötdämpare runt hjärnan och paljettklänningar som glimmar i skenet från fyrverkerierna. Men vad händer då om man bara vill fortsätta som om det var 2007 fast med annorlunda siffror och vägra ge upp hoppet om framtiden.
Hej, jag svamlar som om jag vore hög på sömnbrist men fan jag har slutat upp med att vara realistisk ändå.

Jag försöker vara ödmjuk, ja

Det finns så många ord som skulle kunna beskriva det jag känner just nu men ingen talade någonsin om för mig hur fan jag ska kunna hitta dem.

Fast egentligen svänger jag bara ihop något på måfå för att förvirra er, det är sjukt roligt eftersom jag nyssens insåg att jag måste vara Sveriges tråkigaste tonåring. (Inte ens en gnutta klok, bara låtsasinteligent)

Ikväll ska jag på ännu en sån där jätteonödig men väldigt värdefull öldrickarkväll med mina vänner, jag längtar faktiskt eftersom jag klär så bra i fnissi-titeln när jag är med er.
Sen att jag köpt två julklappar till mig själv i form av hörlurar och film är bara en liten smultrondoftande parentes i min skygglappstillvaro.

Tack för mig.

Mänsklighetens falluckor

Det är svårt att vara människa.
Du måste anpassa dig till olika situationer med olika människor men samtidigt inte byta åsikter eftersom du då anses vända kappan efter vinden. Följ alla regler men visa att du är modig nog att bryta dem.
Du måste kunna älska och hata men att ge alltför starkt uttryck för detta kommer leda till att någon tror sig se en svag punkt. Var lojal mot dina nära men acceptera om de inte är detsamma mot dig. Visa att du har självförtroende men passa dig för att verka egocentrisk. Samtidigt som du måste vara glad och öppen borde du noga välja tillfällen då du sparar på dig själv och din glädje eftersom du inte får gå folk på nerverna. Var mystisk och återhållsam när det behövs. Lär dig att noga överväga vilka skämt som passar till vilka tillfällen och när det är allra bäst att hålla munnen stängd. Verka inte korkad om du verkligen inte vinner något på det, klokhet är det starkaste vapnet att vinna respekt med. Var insatt i musik och politik men se upp för att framstå som extrimistisk.
Klä dig diskret och stilfullt, stick inte ut mer än nödvändigt men skapa dig ändå något unikt som drar åt sig blickar. Var rätt i tiden och välja noga ut kläder och accessoarer som symboliserar ditt ekonomiska välstånd. Dofta fräscht och understå dig inte att peta i näsan. Ät med både kniv och gaffel men undvik att ge ett prytt intryck vilket lätt kan ses som ett hot. Håll dig upprätt men stick inte näsan i vädret, var ödmjuk men låt dig inte trampas på. Ställ alltid upp för dem som behöver men uppfattas inte vara en rövslickare.
Håll dig ifrån fördomar och tomma åsikter, dock måste du stå för det du säger och kunna argumentera för din sak. Var envis men inte tjurskallig.

Nu är du älskvärd och har nått upp till alla sorters ideal. Glöm inte bort att folk kommer hata dig ändå eftersom de antagligen är avundsjuka eller för att du är ful.

Det är jag som är svinet

Who's fooling who?
Har du någonsin varit med om att flera olika låtar snurrar runt i huvudet och blandar sig med varandra så man inte längre vet vad för låt det är man tänker på? Fruktansvärt jobbigt är det och just nu känner jag hur huvudvärken gror där inne och planerar att växa ut ur öronen som maskrosor för att hindra mig från att lyssna på en endaste låt till. Idag passar titeln Enjoy the silence perfektimum (kanske någon stackars akustisk om man verkligen måste.)
Förutom huvudvärken och min uppochnedpå vända hjärna mår jag fantastiskt trots att mitt helgsällskap begett sig till det rödvita landet strax söder om skåne med sin man. "Har du inga andra vänner?" tänker du nu. Johodå det har jag.

Inga ord om idol.

Idag är det december och blotta tanken på att det här djävulska året snart är över skickar kullerbyttor längs min ryggrad. Nästa år är mitt år, det vet jag.

Och förlåt för att jag inte bara kan gå med på saker.
Det här blev rörigt, fint och likt mig, hejdå.


RSS 2.0